Hírek, információk - Petőfi 200 emlékév


Petőfi 200 emlékév 2023. november 17.

A Petőfi emlékév kapcsán irodalmi csapatversenyt hirdetett a Zalaegerszegi Pedagógiai Oktatási Központ. A verseny célja: a Petőfi 200 emlékév alkalmából egy olyan interaktív, figyelemfelkeltő vetélkedő szervezése, amely próbára teszi az általános iskolások tudását és kreativitását is. Összesen 18 csapat jelentkezett a megye iskoláiból. Tőlünk 2 csapat vett részt ezen a rangos megmérettetésen. Az előzetes feladat egy lapbook készítése volt Petőfi Sándor életéről és munkásságáról. Mindkét csapatunk maximális pontszámot kapott erre a kreatív feladatra. A szóbeli fordulón egy Petőfi-verset vagy Petőfihez kapcsolódó kortárs verset kellett elszavalni. Ebben a fordulóban is nagyon magas pontszámot kaptak tanítványaink. A többoldalas írásbeli elméleti teszt igazán próbára tette a diákok felkészülését.

Vármegyei 3. helyezést ért el a 7.a és 8.a osztály vegyes csapata: Baranyai Liza, Horváth Tamás és Szijártó Petra. Könyvjutalomban részesültek. Felkészítő tanáruk: Vörös Krisztina.

Vármegyei 4. helyezést ért el a 7.c osztály csapata: Erős Vivien, Gerencsér Nóra és Horváth Olivér. Felkészítő tanáruk: dr. Horváth Péterné.

Kapcsolódó képgaléria

Vissza az előző oldalra
english magyar deutsch english