Hírek, információk - „Fél” farsang a Nádasdy Általános Iskolában


„Fél” farsang a Nádasdy Általános Iskolában2021. február 16.

Az iskola minden tanévben tart egy hét projektnapot, amire a diákok, szüleik és a pedagógusok nagy örömmel készülnek. Most a „KISZEBÁB ÉGETÉS” programot hirdettük meg a vírus miatt, amire boldogan készültek kicsik és nagyok egyaránt.

Az eseményre február 16-án húshagyó kedden került sor, a téltemetéssel búcsúztattuk a farsangi időszakot. Előzetes feladatként az osztályok kiszebábot készítettek, amelyekből látványos kiállítást rendeztünk az aulában. Minden közösség ötletes, látványos alakot készített az osztályfőnökök irányításával. A felkészülés során diákjaink farsangi énekeket, csúfolódókat tanultak és ismerkedtek a néphagyományokkal.

16-án az osztálytermekben filmeken keresztül ismerkedtek meg a világ legjelentősebb karneváljaival és a mohácsi busójárással. A felsősök részére „Kahoot!” kvíz tette érdekesebbé a napot. Az alsós osztályok feladatlapokat töltöttek ki a népszokásokkal kapcsolatosan.

Tanulóink 11 órától évfolyamonként gyülekeztek az iskola melletti füves területen, ahol minden csoport a kiszebábját tűzre tehette. Énekszóval, kereplőkkel űzték el a telet és a betegségeket: „Kivisszük a betegséget, behozzuk az egészséget!” – harsogták lelkesen. A színjátszók hangulatos versekkel színesítették a programot. Az esemény végére a természet ajándékaként szép lassan elkezdett szállingózni a hó, de másnapra már a természet elfogadva diákjaink kérését kellemes kora tavaszi idővel ajándékozta meg iskolai közösségünket.

Kapcsolódó képgaléria

Vissza az előző oldalra
english magyar deutsch english