Hírek, információk - Márton napi projekt


Márton napi projekt2016. november 14.

A 2016/2017-es tanévben az iskola hagyományait folytatva került megrendezésre a Márton napi projekt. A Saváriában született szent születésének 1700. évfordulója még inkább aktuálissá tette a témát.

A hét első napjain a tanórák keretében került feldolgozásra Szent Márton élete, a művészetekben, a néphagyományokban betöltött szerepe. Az egész napos rendezvény előzetes feladatok megoldásával kezdődött. A szombathelyi Szent Márton Látogatóközpontban 45 tanuló ismerkedhetett a szent életével, csodatételeivel.  A „Liba szépségversenyre” minden osztálynak el kellett készíteni saját figuráját, a kicsik és a nagyok is mozaikot alkottak, melyek az iskola aulájában és a folyosóin kerültek kiállításra. A projekt zárására 2016. november 11-én, Márton névnapján került sor. A nap szenzációsan indult. Az iskolába érkezőket két élő liba fogadta, melyeket minden gyerek nagy érdeklődéssel és csodálattal figyelt. A délelőtt során különböző helyszíneken folytatódtak a programok. Az osztálytermekben szorgos munka folyt. A kézműves foglalkozások mellett az alsósok egy hangulatos táncházban vettek részt, a felsősök pedig „zarándokútra” indultak. Útjuk során felkeresték a városi könyvtárat, a Tímár órás és rövidáru boltot, ahol szintén feladatokat oldottak meg. Végül eljutottak a Szent Miklós templomba és megnézhették a Szent Mártont ábrázoló üvegablakot. A projekt értékelésére és lezárására a tornacsarnokban került sor. Míg a zsűri összesítette a pontokat az osztályok élőképet alkottak a szent életéből. Az eredményhirdetést mindenki izgalommal várta, hiszen az első helyezett díja egy tepsi rétes volt, melyet a nyertes csapat azonnal el is fogyasztott.

Az egész nap jó hangulatban, vidáman telt el. A projekt lebonyolítását az iskola tanítóinak és tanárainak jól összehangolt, kreatív alkotómunkája tette eredményessé. Az iskola Diákönkormányzata és a Talentum Alapítványa hozzájárulás tette lehetővé a szombathelyi kirándulást.   A program sikerét még fokozta, hogy külsős támogatók is aktívan segítették a rendezvény megvalósulását. Köszönet illeti a szülőket a szépséges libákért, az iskola hitoktatóit és Wimmer Roland plébánost az aktív közreműködéséért, a városi könyvtár dolgozóit a könyvtárhasználat megismertetésében, Tímárné Éva nénit a játékos feladat megoldásban és nem utolsó sorban az iskolai konyha dolgozóit, Kupi Attila bácsit a finom rétes elkészítéséért.

Kapcsolódó képgaléria

Vissza az előző oldalra
english magyar deutsch english