Hírek, információk - Őszi jutalomkirándulás


Őszi jutalomkirándulás2016. szeptember 30.

A Kincskereső Alapítvány szervezésében és támogatásával szeptember utolsó napján, gyönyörű napsütéses délután 45 fő 3-4. osztályos kisdiák kirándult Bakonybélbe.

Interaktív ismeretterjesztő programon vettek részt a Pannon Csillagda Magyarország első számú csillagászati élményközpontjában. A csillagász vezető a csillagászat történetét foglalta össze a kezdetektől napjainkig. Bemutatta a meteoritok izgalmas világát, a csillagászati navigáció és a távcsövek fejlődését, továbbá két korszakalkotó csillagász (Galilei és Newton) munkásságát. A kíváncsiak megismerhették az űrkutatás talán legizgalmasabb expedícióit (Apolló-program, Holdra szállás valamint Mars kutatás). Megnézték a szkafandert, pilóta ülést, a Mars űrszonda másolatát.

A Bakonyi Erdők Házában természetvédelmi és erdészeti gyűjteményt tekintettek meg a gyerekek. Fényképeken mutatták be a fontosabb növénytársulásokat, védett növényeket. Megismerkedhettek a természet értékeit számba venni tudó erdőrendező mérnök egykori mérő, térképező eszközeivel, munkájával.

A diákokat kísérték: Várkonyi Gyöngyi igazgatóhelyettes, Győrváriné Sali Johanna és Molnár Miklósné tanító nénik. Köszönjük munkájukat!

 

 

Kapcsolódó képgaléria

Vissza az előző oldalra
english magyar deutsch english