Hírek, információk - Közlekedésbiztonsági versenysorozat


Közlekedésbiztonsági versenysorozat2014. június 05.

Ebben az esztendőben végéhez ért a felmenő rendszerű "Kerékpáros Iskolakupa" közlekedésbiztonsági versenysorozat, amelynek országos döntőjét a Baranya megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési bizottsága bonyolította le  2014. május 27-28-29-én 22. alkalommal  Pécs városában.

A Kresz elméleti, kerékpár műszaki, szabályossági és ügyességi feladatokból álló megmérettetéseken keresztül a versenybizottság az általános iskolás tanulók közlekedésbiztonsági és balesetmegelőzési ismereteit értékelte, ahol a megye  és a főváros legjobb tanulói vettek részt 20 csapattal, 20 fiú és 20 leány versenyzővel.

Iskolánkat a városi-megyei megmérettetések után Németh Bence 7.b osztályos és Németh Rebeka 5.b osztályos tanuló képviselte, Vas MEGYE CSAPATA néven. A megyei döntő után Attila bácsi egy hónapos komoly elméleti és gyakorlati felkészítést szervezett tanulóinknak szabadidejük és hétvégéjük rovására, amelyet lelkesen, példamutatóan teljesítettek. Nagyon sok elméleti feladatot megoldva, szabályokat megbeszélve jutottak el a gyakorlati feladatokhoz, ahol több ügyességi pályán gyakorolva, az utcai forgalomban is sokat kellett a szabályos közlekedést gyakorolni. A  verseny színhelyére érkezve lehetőségünk volt megismerni a pécsi közlekedést, és autós kísérettel gyakorolni a szabályossági feladatokat élesben a verseny színhelyén.

Bence és Rebeka lelkes hozzáállása és kitartó munkája meghozta az elsöprő sikert. Mind a leány, mind a fiú kategóriában az ország legjobbjaként vehették át az elsőnek járó díjat, 1-1 kerékpárt,  csapatversenyben Vas megye csapataként az első helyezettnek járó kupát és a 2010-ben Szegeden alapított VÁNDOR-DÍJAT, amely a szakkör vitrinjében díszeleg.

Az összetett egyéni verseny (fiú-leány együtt, 40 versenyző) is Nádasdys sikert hozott, Németh Rebeka testvérét Bencét is maga mögé utsaította, Rebeka az első, Bence a második helyezést szerezte meg.

Az egyes versenyszámok legjobbjait különdíjban részesítette a versenybizottság, Rebeka az elméleti és a szabályossági verseny különdíját, Bence az ügyességi verseny különdíját kapta.  3 különdíj kivételével versenyzőink minden különdíjat hazahoztak. Bence megvédte tavaly szerzett országos bajnoki címét, Rebeka szinte észrevétlenül felnőtt testvére mellé.

Iskolánk, szakkörünk büszke a két tanuló teljesítményére, további szép eredményeket kívánunk a jövő tanévre is!

HANNOS ATTILA SZAKKÖRVEZETŐ EBBEN A TANÉVBEN 35. ALKALOMMAL VEZÉNYELTE LE A KERÉKPÁROS ISKOLAKUPA VERSENYSOROZATOT. A TANULÓK MINDIG SZÉP SIKEREKET ÉRTEK EL A VERSENYEKEN, AZONBAN  AZ IDEI ÉV VOLT A LEGKIEMELKEDŐBB.

GRATULÁLUNK VALAMENNYI VERSENYZŐNEK ÉS HANNOS ATTILA TANÁR ÚRNAK!

Vissza az előző oldalra
english magyar deutsch english