Hírek, információk - Bécsi kirándulás


Bécsi kirándulás2013. május 30.




Iskolánk németet tanuló diákjainak egy csoportja május 16-án felejthetetlen kiránduláson vett részt Ausztria fővárosában, Bécsben.
Sopron felé tartva a ragyogó napsütésben megpillantottuk a Schneeberg hóval borított hegycsúcsát. A határon átlépve figyelmünket a német nyelvű feliratokra összpontosítottuk és örömmel tapasztaltuk, milyen sokat megértünk belőlük. Az osztrák fővárosban először a Történelmi Múzeum  egyiptomi és antik gyűjteményét tekintettük meg. Történelmi tanulmányaink során tankönyveinkben már sok képet láttunk az itt megtalálható tárgyakról, de élőben látni ezt a gazdag gyűjteményt, valóban csodálatos élmény volt.
A következő állomásunk a Természettudományi Múzeum, amely szintén a Mária Terézia téren található. Az állandó kiállítás a világ egyik leggazdagabb természettudományos gyűjteménye. Ebben a múzeumban a 2 óra is kevésnek bizonyult, annyira lenyűgözött minket a látvány.
Bécs belvárosában egy sétát tettünk. Megcsodáltuk a történelmi belváros látnivalóit: Hofburg, Burggarten, Rathaus, Parlament.
A délutánt a  muggendorfi vízesésnél töltöttük, a Mira-vízesésnél. Az Alsó-Ausztria tartományban található vízesés mellett a kis fahidakon áthaladva gyönyörködhettünk a Myra-patak szépségében.
Élményekben gazdag napot töltöttünk Bécsben és az Alpokban.

Kapcsolódó képgaléria

Vissza az előző oldalra
english magyar deutsch english