Hírek, információk - Közlekedésbiztonsági verseny


Közlekedésbiztonsági verseny2013. április 17.

Közlekedésbiztonsági verseny

Győr adott otthont a 4. osztályosok Közlekedésbiztonsági verseny országos döntőjének 2013. április elején.  Vas megyét iskolánk két tanulója, Németh Rebeka 4.b, illetve Szabó Botond 4.a osztályos tanulók képviselték, akik a megyei verseny legjobbjai voltak.

Az országos verseny két napja alatt elméleti és gyakorlati feladatokkal kellett megküzdeni a 20 csapatnak, mindegyik csapat 1-1 leány és fiú tagból állt.

Első nap az ügyességi versenyeket rendezték meg az egyetem sportcsarnokában, illetve a környező kisebb forgalmú utcákon, ahol szakemberek pontozták a szabályok betartását, a gyorsaságot, ügyességet. Második nap az elméleti forduló tette próbára az agytekervényeket. Forgalmi helyzeteket, közlekedési táblákat, illetve a kerékpár biztonsági felszerelésével kapcsolatos feladatokat kellett megoldani.

A kétnapos verseny végén nagy örömünkre a Vasi csapat, a Nádasdy iskola két kiváló versenyzője állhatott fel a dobogó legfelső fokára, szép ajándékokkal térhettek haza.

A sikeres szerepléshez hozzájárult  a tanulók példamutató szorgalma, a felkészítő tanár Hannos Attila kiemelkedő szakmai ismerete, tapasztalata, lelkesedése, és a szülők önzetlen támogatása a cél érdekében.

Kapcsolódó képgaléria

Vissza az előző oldalra
english magyar deutsch english