Hírek, információk - KicsiNagykövet


KicsiNagykövet2023. november 17.

Garai Léna Szilvia Vas vármegye KicsiNagykövete!!!

Tóth Márton különdíjas!!!

Magyarország KicsiNagykövete programjában iskolánk két tanulója is részt vett: Garai Léna Szilvia és Tóth Márton az 5.a osztályból.

A verseny I. fordulójában online feladatokat kellett megoldani Magyarország kulturális és sportéletéből valamint történelméből.

A II. fordulóban a „Légy vármegyéd idegenvezetője!” feladathoz kapcsolódóan egy világjáró turistának kellett Vas vármegyéből 3 nevezetességet bemutatni. Léna a Sitkei kápolnát, a Ság hegyet és a sárvári Nádasdy-várat mutatta be, Marci az Ikerváron található Batthyány-szobrot és kastélyt valamint a Vízerőművet. A III. fordulóban a zsűri tagjai előtt szóban is be kellett mutatni egy a II. fordulóban választott nevezetességet, egy történetet kellett alkotniuk Vas vármegyei népies szavak felhasználásával, és beszélni kellett arról, miért alkalmasak a KicsiNagykövet címre.

A vármegyei döntő ünnepélyes díjátadására a mai napon került sor Szentgotthárdon, ahol Marci Különdíjban részesült, Léna pedig a Vas vármegye KicsiNagykövete címet nyerte el és képviselheti vármegyéjét és iskoláját az országos döntőben Budapesten november végén a Nemzeti Múzeumban.

Gratulálunk tanítványainknak és segítőjüknek, Vörös Krisztina tanárnőnek.

Külön köszönet a szülőknek, akik támogatták gyermekeiket ebben a különleges programban!

Kapcsolódó képgaléria

Vissza az előző oldalra
english magyar deutsch english