Hírek, információk - Környezetvédelmi hét a Nádasdyban


Környezetvédelmi hét a Nádasdyban 2019. november 26.

A Sárvári Nádasdy Tamás Általános Iskolában minden tanév novemberében, a felső tagozaton rendszeresen megrendezésre került az egészség-környezetvédelmi projekt hét. Ebben a tanévben, a „Ráébresztő” elnevezésű hét keretében a környezettudatos életmód fejlesztését céloztuk meg, november utolsó előtti hetében.

Programjaink között szerepelt egy több tantárgyon átívelő környezet- és egészségvédelmi vetélkedő, amibe a részvételt jelző belépő, osztályonként egy-egy makett elkészítése hulladékokból, felhívva a figyelmet a környezettudatos magatartásra és életmódra.

A 6.-és a 8. évfolyam 120 tanulója az ikervári szélturbinákat látogatta meg a héten, ahol az üzemeltető ismertette a szerkezetek működését, és hasznosságát.

Tanulóinkon keresztül a családokat is megszólítottuk. Kértük, hogy iktassanak be mindennapjaikba olyan tevékenységeket, amelyek a környezet megóvására irányulnak, vásárláskor tudatosan keressék azon termékeket, amelyek csomagolása környezetbarát, továbbá a szelektív hulladék kezelésére is fordítsanak gondot.

Zárásként, péntek délután a felsős évfolyamok diákjai fát ültettek az iskola határát jelölő Gyöngyös patak partján, vállalva az utógondozásukat is. Ezzel az iskola csatlakozott az „ültess fát” országos mozgalomhoz.

 

Fülöp Ildikó

reál munkaközösség vezető

 

Kapcsolódó képgaléria

Vissza az előző oldalra
english magyar deutsch english