Hírek, információk - Irodalmi kirándulás


Irodalmi kirándulás2019. május 07.

Május 6-án irodalmi kirándulásra vittünk iskolánk 5. évfolyamos diákjait. A szélvihar és a szakadó eső ellenére is jókedvű csapatunk bejárta a régió irodalmi emlékhelyeit.

Elsőként Egyházashetyén Berzsenyi Dániel szülőházát látogattuk meg, ahol érdeklődve nézegették tanulóink a költő kiadott verseit, kéziratait, leveleit, személyes tárgyait.

Felsőiszkázon, Nagy László szülőházában a költő verseit is meghallgatták a gyerekek, a rendkívül színes és sokrétű anyag nagy részét lefotózva rögzítették. Sokat megtudhattak a költő családjáról, újdonság volt számukra a képvers, Nagy László grafikái, köteteihez készített illusztrációi.

Útban Csöngére, a Weöres Sándor – emlékházba a buszon felforrósodott a hangulat: közösen mondtuk a költő verseit, hallgattuk és énekeltük azok megzenésített változatait. Közkívánatra a Se hall, se lát Dömötör-t és a Csiribiri-t többször is elénekeltük Halász Judittal.

Kit érdekelt a kinn tomboló vihar!

A Petőfi – emlékszobában Ostffyasszonyfán is gondosan jegyzeteltek tanulóink, legnagyobb érdeklődéssel a Petrovics-családfát tanulmányozták.

Reméljük, tartalmas, színes tablók és PPT-k készülnek az összegyűjtött anyagból!

 

Bori néni és Edit néni

Vissza az előző oldalra
english magyar deutsch english