Hírek, információk - „HALLOWEEN PARTY”


„HALLOWEEN PARTY”2018. október 28.

Az iskola angolul tanuló felső tagozatos diákjainak részvételével került megrendezésre egy fergeteges, több éves hagyományra visszatekintő, játékos vetélkedő a Halloween szokásaira, jelképeire, kulturális hagyományaira építve. Osztályonként 6 fős csapatok neveztek a versenyre (3 csapat az 5., 3 csapat a 6., 1 csapat a 7. és 2 csapat a 8. évfolyamból).

Minden csapat előzetes feladatokat is teljesített (pl. névválasztás, project készítés a Halloween jelképeivel). Utána néztek a Halloween eredetének, a hozzá kapcsolódó szokásoknak, és megtanultak egy versikét is, természetesen angolul.

A játékos vetélkedő feladatai a következők voltak:

  1. Szellemvadászat az udvaron
  2. Képkirakás
  3. Halloween versike elmondása
  4. Jelmezbemutató
  5. Szókereső
  6. Almahalászat
  7. 13+1 totó a Halloweenről
  8. Múmia készítése
  9. Rémisztően finom Halloween-i sütemények mustrája

Sültalma kóstolóval zárult a délután.

A 4-tagú zsűri (Máthé Csabáné – Julika néni, Eredicsné Mayer Éva, Dénesné Méhes Gyöngyvér és Hallerné Horváth Márta) délelőtt folyamán értékelte az előre elkészített feladatokat, a délutáni vetélkedőn pedig a csapatok teljesítményét.

A csaknem kétórás vetélkedőn a gyerekek bepillantást kaphattak az angol nyelvterület országainak kulturális hagyományaiba, megmutathatták nyelvtudásukat és egy jó hangulatú vidám délután résztvevői lehettek.

A program anyagi fedezetét a DÖK biztosította.

A szervező tanárok Guzmics Tamásné és Hóbor Istvánné volt.

Kapcsolódó képgaléria

Vissza az előző oldalra
english magyar deutsch english