Hírek, információk - 33. FIA Európai Gyermek Közlekedésbiztonsági Csapatverseny


33. FIA Európai Gyermek Közlekedésbiztonsági Csapatverseny2018. szeptember 26.

Budapest, 2018. szeptember 5-9.

 

33. FIA Európai Gyermek Közlekedésbiztonsági Csapatverseny

Magyar Autóklub Csapata 7. helyezés /23 ország versenyzett/

Magyar Autóklub Csapatában Süle Réka Sárvári Nádasdy Tamás Általános Iskola 6. osztályos tanulója sikeresen szerepelt.

/Iskolánk 12. tanulója volt Süle Réka, aki 2000 óta a Nemzetközi Versenyeken iskolánkat és Vas megyét képviselték/

 

 

 

A tizenkettedik Nádasdys tanuló öregbítette Sárvár hírnevét

 

A Magyar Autóklub rendezte 2018. szeptember 7-9 között a „33. FIA Európai Gyermek Közlekedésbiztonsági Csapatversenyt” 23 ország részvételével Budapesten a Tüske Csarnokban. A magyar csapatba kerülés a tavasszal kezdődött a megyei versenyekkel, majd májusban, Pécsett a „Ki a mester két keréken?” Közlekedésbiztonsági Verseny Országos döntője alapján, a két első leány, és a két első fiúversenyző alkothatta a Magyar Autóklub csapatát.

A Sárvári Nádasdy Tamás Általános Iskolából Süle Réka 6. osztályos tanuló kiváló eredménye alapján két Szabolcs-Szatmár Megyei tanuló és egy Somogy Megyei kisdiák teljesítette kiválóan és tagja lehetett a csapatnak.

A Nemzetközi Verseny szeptember 7-én került lebonyolításra, délelőtt két elméleti feladatot és két kerékpár ügyességi feladatot kellett a csapatoknak teljesíteni, majd ebéd után szintén két elméleti és kerékpáros feladat várta a versenyzőket.

A gyermekek a legjobban, a kerékpáros labirintusban való közlekedést élvezték, valamint a kerékpáros szimulátoron végzett versenyen kívüli feladatot. Itt mérte a versenyt rendező „Nemzetközi Autó mobil Szövetség” a /FIA/ a gyermekek közlekedési jártasságát.

Minden gyermek egy sztenderen álló kerékpárt hajtva és kormányozva teljesítette a forgalmi feladatot a virtuális szemüveg alapján, ahol három dimenzióban látta a valóságos közlekedést. Ennek alapján kellett meggyőződni a forgalmi helyzetekben és cselekedni a kormány mozgatásával. Társaik és a nézők a kivetített monitoron láthatták a produkciót. A tapasztalatok alapján jövőre ezt a feladatot is a kötelező programban találják a gyermekek.

A verseny végén ünnepélyes keretek között minden ország versenyzője megkapta a FIA által készített ajándék érmet.

Az esti vacsorán derült ki, hogy a magyar csapat az előkelő 7. helyen végzett. Másnap Budapest és Szentendre szépségeiben gyönyörködhettek a kiránduláson és sikeres barátságokat köthettek egymással.

Kapcsolódó képgaléria

Vissza az előző oldalra
english magyar deutsch english